Crna hronika
1

Tuzlak krivotvorio eure, pri hapšenju pokušao pobjeći

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policija u Prnjavoru uhapsila je muškaraca iz Tuzle kod kojeg je pronašla veći broj novčanica u različitim apoenima, a za koje se sumnja da su krivotvorene.

Slobode je lišen M.G. iz Tuzle, koji je na tri benzinske pumpe u Derventi sipao gorivo i platio sa tri različite krivotvorene novčanice u apoenima od 200 eura.

Nakon dojave kolega iz Dervente, policija u Prnjavoru je zaustavila Golf 3, koji je vozio M.G..

On kod sebe nije imao identifikacionih dokumenata,a prilikom dovođenja do policijske stanice, pokušavao je pobjeći, odgurivanjem policijskog službenika i tom prilikom je odbacio novčanik. Policijski službenici su ga neposredno nakon toga sustigli i lišili slobode, saopćeno je danas iz CJB Banja Luka.

Tokom uviđaja u novčaniku je pronađeno 11 novčanica u apoenima od 200 eura, za koje se sumnja da su krivotvorene, dok je kod uhapšenog pronađeno i oko 1.425 KM i 220 eura za koje ne postoji sumnja da su krivotvoreni.

Nakon završene kriminalističke obrade, M.G. je jučer predat tužiocu Bosne i Hercegovine, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv njega slijedi podnošenje izvještaja za krivično djelo krivotvorenje novca i napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti.