Crna hronika
0

Tuzla: Sanel Arslani u pritvoru zbog krađe Audija A5 u Srebreniku

Piše: D. Brkić
MUP TK (Foto: Arhiv)
MUP TK (Foto: Arhiv)
Sanel Arslani (36) iz Tuzle narednih mjesec dana provest će u istražnom pritvoru KPZ-a Tuzla zbog postojanja osnovane sumnje da je u septembru 2013. godine počinio produžena krivična djela teške krađe.

Arslani je najprije 3. septembra u Lukavcu provalio u jednu porodičnu kuću, odakle je uzeo ključ automobila SAAB, određenu količnu novca, bankovne kartice i zlatni nakit te je na taj način sebi pribavio još uvijek neutvrđenu protupravnu imovinsku korist.

"Također, postoji i osnovana sumnja da je Arslani 21. septembra 2013. godine u naselju Sječe kod Srebrenika provalio u još jednu porodičnu kuću, uzeo ključeve skupocjenog autmobila Audi A5, ukrao ga i sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od blizu 60.000 KM", kaže glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzla Admir Arnautović.

Dva dana nakon teške krađe službenici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su locirali ukradeno vozilo, a Arslani je nakon potjere uhapšen na području Općine Busovača. Nezvanično saznajemo kako je automobil namjeravao prodati u Hercegovini.

Arslanija se, kako saznajemo, dovodi u vezu i sa krađom automobila Golf V u Živinicama te automobila Audi A4 u Srebreniku.

Osumnjičeni je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.