Prijetio plastičnim pištoljem
0

Tuzla: Pritvor za pljačkaša zlatarnica

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Općinski sud u Tuzli prihvatio je prijedlog Tužiteljstva Tuzlanske županije te odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za dvadesetpetogodišnjeg Ismira Osmanovića iz Tuzle zbog postojanje osnova sumnje da je počinio dva krivična djela razbojništvo.

Kako navode iz Tužiteljstva TŽ-a, postoje osnove sumnje kako je Osmanović u ponedjeljak, 10. oktobra, oko 11 sati došao u jednu zlatarsku radnju u centru Tuzle u kojoj je, uz prijetnju plastičnim pištoljem, od vlasnice radnje pokušao otuđiti zlatno prstenje. Nakon što mu to nije uspjelo, jer je vlasnica pružila otpor, udaljio se iz objekta.

Pola sata nakon toga, došao je u drugu zlatarsku radnju u centru grada i uz prijetnju plastičnim pištoljem uspio otuđiti od vlasnice tablu sa zlatnim prstenjem te na taj način oštetio vlasnicu za iznos od oko 22.000 maraka.

Policija je lišila slobode osumnjičenog te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, Osmanović predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužitelj donio je naredbu o provođenju istrage, ispitao osumnjičenog te nadležnom Sudu stavio prijedlog za određivanje pritvora koji je prihvaćen.