Crna hronika
0

Tuzla: Od eksplozije oštećena kuća i automobil

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U dvorištu porodične kuće lica sa inicijalima E. H. u Tuzli nepoznato lice aktiviralo je eksplozivnu napravu, od koje je oštećena kuća i automobil, dok povrijeđenih nije bilo, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Policija je izvršila uviđaj i radi na utvrđivanju okolnosti u vezi sa ovim događajem koji se desio u noći između 15. i 16. oktobra.

Uhapšeni su M. S. (22) i M. S. (27), oba iz Tuzle, zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom izazivanja opšte opasnosti koje se dogodilo 14. oktobra u tuzlanskom naselju Dokanj. 

Policija je u ovom naselju pronašla jednu neeksplodiranu bombu, te utvrdila oštećenja na vozilu "Lada" i na asfaltnoj površini koja su, najvjerovatnije, nastala od posljedica aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave. 

U naselju Vida kod Gradačca policija je pronašla napušten automobil "Golf 2", koji je ukraden u noći između 15. i 16. oktobra u Gradačcu. 

Nakon uviđaja, vozilo je vraćeno vlasniku H. M. iz Gradačca, dok policija radi na dokumentovanju ovog događaja i pronalasku izvršioca.