Crna hronika
7

Tuzla: Mladić stao na minu, ljekari se bore za njegov život

Piše: D. Brkić
Relej Stolice (Foto: Klix.ba)
Relej Stolice (Foto: Klix.ba)
Tuzlanski ljekari bore se za život Nedžada Selimovića (29), iz mjesta Seljublje kod Kalesije, koji je teško povrijeđen u eksploziji mine u rejonu nekadašnjeg releja TV Sarajevo na planini Majevici.

"Pacijent N.S. je u operativnoj sali. Nalazi se na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju, ima višestruke povrede kao i teške povrede donjih ekstremiteta", kaže Ersija Aščerić – Mujedinović iz Službe za komunikacije UKC Tuzla.

Zajedno sa Selimovićem, najvjerovatnije u potrazi za ogrjevom, bio je i Mirnes Nišić (28), također iz Seljublja, koji se nalazi na Klinici za ortopediju UKC Tuzla, komunikativan je i stabilnog zdravstvenog stanja.

Povrijeđene mladiće je iz minskog polja, kako se nezvanično pominje, izvukao otac teško povrijeđenog Nedžada Selimovića. Kasnije su povrijeđeni mladići kolima hitne pomoći prevezeni na UKC Tuzla.

"Uviđaj će najvjerovatnije biti obavljen ujutro, jer je riječ o kontaminiranom terenu i ne smijemo rizikovati s ljudskim životima", kaže Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Rejon Stolica je bio poprište žestokih borbi u proteklom ratu u BiH. TV odašiljač srušen je 1995. godine u NATO bombardovanju položaja tadašnje Vojske RS.