Crna hronika
36

Tuzla: Identitet ubijene pješakinje u stravičnoj saobraćajnoj nesreći još nije utvrđen

Piše: D. Brkić
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Identitet pješakinje starije životne dobi koja je poginula u današnjoj stravičnoj nesreći na raskrsnici kod Hotela Tuzla, kako nam je navela dežurna kantonalna tužiteljica, još uvijek nije utvrđen. Poginuli su prevezeni u Komemorativni centar Tuzla, a u srijedu ujutro će se izdati dalje istražne naredbe.

Podsjetimo, ubijena žena je pokušala preći južnu gradsku magistralu kada ju je pri velikoj brzini udario vozač motocikla.

Od siline udara pješakinja je odbačena 50-ak metara dalje na drugi pješački prelaz, dok su Neven K. i Hasko S., koji su bili na motociklu, pri padu udarili od ivičnjak i saobraćajni znak te na mjestu događaja poginuli.

Prizor je bio stravičan, a nezvanično saznajemo kako su saobraćajnoj nesreći svjedočili bračni par i slučajni prolaznik, koji su također namjeravali preći magistralu.

Oni su dali izjavu službenicima MUP-a TK, a s obzirom da je raskrsnica kod Hotela Tuzla pokrivena video nadzorom istražitelji će najvjerovatnije izuzeti snimak kako bi u potpunosti rasvijetlili saobraćajnu nesreću koja je šokirala mnogobrojne građane Tuzle.

Na mjestu nesreće danas su se smjenjivali muk i jauci. Prijatelji Nevena K. i Haska S. u nevjerici su primali vijesti o njihovoj pogibiji, dok su stanovnica naselja Zlokovac i Stupine navodili kako se na južnoj gradskoj saobraćajnici, pogotovo u večernjim satima, organizuju moto utrke i da su o tome nebrojene puta obavještavali policiju i moli li ih za adekvatnu reakciju.

Inače, na potezu od naselja Miladije do Prinčeve džamije, riječ je o dijelu južne gradske saobraćajnice, gotovo da nema raskrsnice i stuba ulične rasvjete u blizini kojih se nisu dogodile saobraćajne nesreće sa tragičnim posljedicama.

Ginuli su motoristi, ali i pješaci kod BKC-a, glavne autobusne stanice, Mejdana, Plavog mosta, Zlokovca i Stupina. Na pomenutoj dionici ograničenje brzine je 50 km/h, ali službenici policije i drugi nadležni organi nisu uspjeli zavesti red i poštivanje saobraćajnih propisa.

Uviđaj je okončan u kasnim večernjim satima kada je uspostavljen nesmetan saobraćaj južnom gradskom saobraćajnicom.