Crna hronika
7

Tuzla: Admir Zulčić osumnjičen da je pokušao ubiti Emira Kodžagu

Piše: D. Brkić
Admir Zulčić (44), iz Tuzle, predao se službenicima MUP-a TK nakon što je u petak oko 19 sati u tuzlanskom naselju Sjenjak pucao na Emira Kodžagu.

Obračun se odigrao na frekventnoj lokaciji i pred mnoštvom slučajnih prolaznika, koji su mjesto događaja napustili u opštem metežu.

Zulčić je nakon kriminalističke obrade u MUP-u TK predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK, a postupajući tužilac predložio je određivanje mjere jednomjesečnog pritvora.

Inače, Zulčić je u petak telefonom pozvao Kodžagu i tražio od njega da se sretnu kako bi "izgladili“ određene nesuglasice. Po dolasku u naselje Sjenjak, Zulčić je sa razdaljine od petnaestak metara počeo pucati ka Kodžagi, koji je počeo bježati. I sam Kodžaga je ispalio jedan hitac u zrak, nakon čega je Zulčić napustio mjesto događaja i dao se u bijeg.

Zulčić je nakon dobrovoljne predaje saslušan u Kantonalnom tužilaštvu TK, a njemu se na teret stavljaju sumnje da je počinio krivično djelo pokušaja ubistva u sticaju sa ktivičnim djelom o nabavljaju, držanju i nošenju oružja.