Crna hronika
23

Tužilaštvo BiH o presudi Turkoviću: Demontirali smo najopasniju zločinačku organizaciju

Klix.ba
Boris Grubešić (Foto: Klix.ba)
Boris Grubešić (Foto: Klix.ba)
Nakon što je danas na Sudu BiH izrečena kazna Zijadu Turkoviću i drugima u ukupnom trajanju od 95 godina, Tužilaštvo BiH je izrazilo zadovoljstvo presudom.

"Tužilaštvo BiH je zadovoljno ovom presudom i pozdravljamo odluku Suda BiH. Ovo je historijska presuda u borbi protiv organiziranog kriminala", kazao je Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva BiH.

Kako je naveo, od samog početka Tužilaštvo je tvrdilo da se radi o najopasnijoj zločinačkoj organizaciji u poslijeratnoj BiH što se, kako je naveo, presudom i pokazalo.

"Tužilaštvo je pokazalo da ima kapacitete za borbu protiv najsloženijih oblika organiziranog kriminala. Našim profesionalnim radom i zalaganjem u ovom predmetu uspjeli smo demontirati ovu opasnu zločinačku organizaciju iza koje je ostalo pet žrtava od kojih je jedna bila žena u visokom stepenu trudnoće", dodao je Grubešić te pozvao institucije BiH da im pomognu u jačanju kapaciteta u borbi protiv organiziranog kriminala.

Podsjetimo, Zijadu Turkoviću je danas izrečena kazna u trajanju od 40 godina zatvora, dok je Milenku Lakiću izrečena kazna od 35 godina.