Crna hronika
117

Tuga i nevjerica u Bosanskoj krajini: Elvis, Amel i Dženis su bili momci za uzor

Piše: A. Dž.
Šok, tuga, bol, nevjerica...zavladali su Bosanskom krajinom, ali i cijelom BiH, nakon vijesti o tragičnoj smrti trojice mladića iz Mahmić Sela u općini Bosanska Krupa.
Amel, Dženis i Elvis
Amel, Dženis i Elvis

Elvis Emrić (26), Amel Emrić (26) i Dženis Musić (23) tragično su okončali svoje mlade živote u saobraćajnoj nesreći na putu Bužim - Velika Kladuša koja se desila sinoć.

Na ovu ogromnu tragediju niko nije mogao ostati ravnodušan, a posebno je danas tužno bilo u Mahmić Selu u kojem su Elvisa, Amela i Dženisa svi poznavali kao dobre i uzorne momke.

Njihov prijatelj Haris Aličević u kratkom razgovoru za Klix.ba kaže da je Krajina, ali i cijela BiH izgubile plemenite mlade ljude.

"Sva trojica su mi bili kao braća, odrasli smo zajedno. Bili su momci za uzor. Nikada nikome ništa loše nisu uradili, pa ni pomislili. Uvijek su bili spremni da pomognu kome god je bilo potrebno", kaže Aličević koji je skrhan pogibijom svojih prijatelja.

Elvis je, kaže, jedno vrijeme radio u Sloveniji, Amel tek što je završio fakultet, a Dženis je tražio posao i svoje mjesto pod suncem.

Nažalost, svi njihovi snovi, planovi i nadanja prekinuti su kobnog 12. maja kada je automobil kojim je upravljao Elvis sletio u nabujalu rijeku Glinicu.

Dženaza Elvisu i Amelu će biti klanjana sutra oko 14:00 sati na mezarju Emrići, a dva sata nakon toga u svoje vječno počivalište leći će i Dženis. On će biti pokopan na mezarju Mušići.