Demoliran objekat
0

Tuča grupe Bošnjaka i Hrvata u Stocu

SRNA
Stolac
Stolac
U centru Stoca tokom vikenda došlo je do masovne tučnjave mladića, pri čemu je bilo i povrijeđenih.

Kako piše "Večernji list" incident se dogodio iza ponoći sa subote na nedjelju, a sve je počelo ispred diskoteke "Amadeus" gdje je maloljetni Bošnjak šakom udario mladića Hrvata, što je izazvalo otvoreni sukob dvije grupe.

List prenosi da je ovaj ugostiteljski objekat gotovo potpuno demoliran, jer su u tuči letjele stolice, flaše, čaše i drugi inventar, a bilo je i potezanja noževa i metalnih šipki. 

Jedan od mladića Hrvata koji je učestvovao u tuči i povrijeđen je ovom prilikom, rekao je da je maloljetni Bošnjak ušao u diskoteku i pozvao njihovog kolegu vani "da mu nešto kaže", što ovaj u početku nije htio učiniti, a kada su izašli vani, Bošnjak ga je udario šakom. 

"Nastao je metež i veći sukob u kojem su Bošnjaci bili u većini, pa smo jedva i izvukli živu glavu'', rekao je ovaj mladić, koji je sa još nekoliko povrijeđenih pomoć potražio u Domu zdravlja.

U obračunu nije bilo teže povrijeđenih, a brzom intervencijom policajaca u Stocu spriječeno je širenje sukoba u druge dijelove grada.

U Policijsku stanicu u Čapljini nakon incidenta privedeno je više mladića koji su ispitani, te nakon zadržavanja pušteni kućama. 
Protiv učesnika ovog incidenta će biti podnesena prijava nadležnim institucijama.