Crna hronika
0

Tuča Bošnjaka i Srba u Vlasenici, povrijeđen i zamjenik komandira policije

FENA
Foto: Vlasenica.info
Foto: Vlasenica.info
Zamjenik komandira Policijske stanice Vlasenica Muharem Ferhatović i još trojica policajaca sinoć su lakše povrijeđeni kada je grupa Bošnjaka napala policijsku stanicu u tom gradu.

Napadu je prethodio sukob više osoba srpske i bošnjačke nacionalnosti ispred lokalne kladionice u Vlasenici, a u općoj tuči, također, je povrijeđeno nekoliko osoba, javio je Radio RS-a.

Portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina Dragomir Perić kazao je da je nekoliko minuta prije ponoći, ispred sportske kladionice "Euro jedan" , došlo do narušavanja javnog reda i mira, nakon tuče više osoba srpske i bošnjačke nacionalnosti, koji su bili u vidno pijanom stanju.

Očevidci kažu da je do sukoba došlo nakon što je B.P., prolazeći vozilom pored ove kladionice, kroz otvoren prozor uputio psovku posjetiocima kladionice, što je izazvalo reakciju prisutnih u kojoj je B.P. izvukao "deblji kraj".

Potom je B.P. otišao po pomoć koja je brzo pristigla iz vlaseničkog naselja Piskavice, pa čak i iz Kladnja, javio je Radio RS-a.

Oko dvadesetak Bošnjaka je zatim sa bejzbol palicama i drugim predmetima došlo pred Policijsku stanicu i napalo policajce, koji su pokušali da ih spriječe da uđu u prostorije.

Ispred Policijske stanice, pola sata iza ponoći, ova grupa je napala zamjenika komandira policije Vlasenica Muharema Ferhatovića, koji ih je želio spriječiti da uđu u policiju.

"Tom prilikom policija je upotrijebila sredstva prinude i lišila slobode tri osobe i oduzela više raznih predmeta, između ostalog, bejzbol palice", kazao je portparol CJB Bijeljina Dragomir Perić.

Prilikom okupljanja većeg broja osoba bošnjačke nacionalnosti, došlo je i do većeg broja okupljanja Srba, ali do sukoba između njih nije došlo.

Nakon intervencije policije učesnici u tuči su se razišli, a o ovom slučaju bit će podnesen izvještaj protiv onih osoba koje su narušavale javni red i mir.