Bihaćko naselje Turija
0

Tromjesečena beba umrla od gušenja

FENA
U subotu uveče oko 19.30 sati, dežurni kantonalni tužilac Nazif Felić, obaviješten je od strane policije da je u Kantonalnu bolnicu " Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću dovezeno beživotno tijelo tromjesečne muške bebe.

Radi se o Adijanu Selimoviću, rođenom 13. oktobra 2012. godine iz naselja Turija. "Dežurni liječnik Kantonalne bolnice, po dolasku je konstatirao smrt, ne navodeći uzroke, koji su do nje doveli, zbog čega sam ja naložio da se izvrši obdukcija tijela“, izjavio je za Fenu tužilac Felić.

Istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Bihać u nedjelju ujutro su, sa policajcem i u prisustvu porodice, na kućnoj adresi u Turiji izvršili uviđajne radnje na licu mjesta po pitanju smrti djeteta.

U popodnevnim satima na Odjelu patologije Kantonalne bolnice, dr. Dževad Durmišević, patolog, u prisustvu istražitelja i tužioca Felića izvršio je obdukcija tijela. "Utvrđeno je da je smrt nastupila usljed gušenja dok je dijete spavalo, kao posljedica krvarenja usljed pucanja krvnog suda u nosu“, istakao je Felić.