Trbuhom za kruhom
0

Trojka iz BiH krala po kućama i apartmanima u Šibeniku

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Šibenska policija potvrdila je da je dovršila kriminalističku obradu nad 36-godišnjem državljaninom Bosne i Hercegovine zbog višestrukih provalnih krađa.

Kako javlja Index.hr, 36-godišnjak je zajedno sa još dvojicom naših državljana starih 38 i 43 godine, u vremenu od 11. do 14. augusta izvršio ukupno 14 provala na području Brodarice, Doca, Rogoznice i Primoštena.

Policija tvrdi da je čak 11 krivičnih djela krađe i teške krađe počinio samo u toku jedne noći, od 11. do 12. augusta, dok je ostale izvršio u tri naredna dana.

Trojka je provaljivala u porodične kuće, vikendice i apartmane iz kojih su krali novac. Prema policijskom izvještaju, ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 150.000 kuna.

U policijskoj stanici Vodice jučer je završeno kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim državljaninom BiH, s privremenim boravkom u Hrvatskoj, osumnjičenim za krađu mobitela Slovencu.

Osumnjičeni je 11. augusta u Vodicama u ulici Miroslava Krleže iz prizemlje porodične kuće oštećenom ukrao mobitel.

Tokom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog je oduzet mobitel i vraćen oštećenom.

Protiv osumnjičenog će biti podnijeta krivična prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku zbog krivičnog djela krađe, saopćeno je iz Šibensko-kninske