Intervenisali specijalci
0

Trojica Željinih navijača pretukli zaštitara na stadionu Otoka

Piše: N. J.
Navijači Želje na Otoci (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Navijači Želje na Otoci (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Trojica navijača Željezničara jučer su fizički nasrnuli na zaštitara na stadionu Otoka tokom kup-utakmice između Olimpica i Željezničara.

Ovu vijest nam je potvrdio i direktor Olimpica Nermin Demirović, kazavši da je zaštitar teško povrijeđen i operisan u bolnici.

"Ne bih ja rekao da su to navijači Željezničara, već trojica ljudi koji ne razmišljaju ni o čemu. Navijači Željezničara su korektno bodrili svoj klub i napravili odličnu atmosferu, a ova trojica su bez ikakvog povoda napali zaštitara u blizini toaleta na stadionu. Sva je sreća da su specijalci brzo intervenisali, jer se oni nisu namjeravali zaustaviti u premlaćivanju", rekao je Demirović za Klix.ba.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo je saopćeno da su zbog ovog incidenta uhapšeni B. N. (1990.), Š. E. (1985.) i L. A. (1988.), svi iz Sarajeva. Oni su, prema policijskom izvještaju, fizički napali zaštitara Z. B. iz Sarajeva te su nakon hapšenja predani u Odsjek za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.

Nermin Demirović je zahvalio što smo ga pozvali, ističući da su mnogi na stadionu bili svjedoci kada je vozilo Hitne pomoći žurno izašlo sa stadiona, a niko potom nije pozvao klub da provjeri šta se dogodilo.

"Čini se da se sve što ima veze sa Olimpicom gura u stranu, međutim, ovdje se lako moglo dogoditi da čovjek smrtno strada, takve stvari se moraju spriječiti i o njima se mora govoriti", zaključio je Demirović.