Prva noć Bajrama
0

Troje poginulih u Mostaru

Sarajevo-x.com
Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info
Sinoc iza ponoći u Mostaru desila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su poginule tri osobe, a četvero ih je teško povrijeđeno.

U nesreći koja se desila u 1.45 sati kod Fabrike duhana Mostar učestvovala su tri automobila, a uzrok nesreće je neprilagođena brzina. Prema neslužbenim informacijama, u nesreći su sudjelovala tri osobna vozila i to dva mercedesa i golf 1. Nakon nesreće i za vrijeme vršenja očevida saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen i odvijao se obilaznicom.

Prva bajramska noć nije prošla bez incidenata ni u Sarajevu. Četiri osobe su zbodene u tučama, jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja. Povrijeđeni su hospitalizirani u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, potvrdila nam je Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a.

Prema njenim riječima, u najtežem stanju se nalazi Adnan Sušić (24), koji je uboden u grudni koš i stomak. Povrede nožem su zadobili i Adnan Rizvić (24), Emir Avdić (18) te maloljetni A. G. (17). Momčilo Stupar (29) ranjen je iz vatrenog oružja u predjelu desne potkoljenice. Sinoć od 12 sati do 7 sati ujutro u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu primljeno je ukupno 68 osoba.

U Zeničko-dobojskom kantonu prouzrokovano je šest saobraćajnih nesreća, gdje je jedan osoba teško, a troje lakše povrijeđeno. U ponedjeljak oko 12.40 sati u ulici Talića brdo u Zenici ubijen je D. I. (30), dok je njegov poznanik G. S. (51) također iz Zenice zadobio teške povrede.