U decembru prošle godine
0

Trinaestogodišnjak izazvao požar u hotelu u Šipovu

FENA
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva
Trinaestogodišnje dijete osumnjičeno je da je izazvalo požar u hotelu "Janj" u Šipovu, 27.decembra prošle godine, kada je izgorjela polovina tog kompleksa.

Vatra je oštetila diskoteku koja se nalazila u sklopu hotela, a prema navodima oštećenog materijalna šteta iznosi oko 500.000 KM.

Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka danas je saopćeno da su policijski službenici operativnim radom na terenu došli do saznanja da je paljevina izazvana od djece rođene 1997. i 1999. godine.

„Dijete rođeno 1999. godine je najvjerovatnije ušlo u unutrašnjost kotura u koji su bile namotane cijevi i šibicom zapalio plastične veze kojima su bile svezane cijevi. Nakon toga su se vodovodne plastične cijevi zapalile, a požar se prenio i na hotel (riječ je o većoj količini plastičnih cijevi koje su bile prislonjene na hotel)“, stoji u saopćenju i dodaje da se najvjerovatnije radi o dječijoj nepromišljenosti.

Saslušani su i roditelji ove djece, a nakon završetka rada na ovom predmetu policijski službenici će dostaviti službeni izvještaj Okružnom tužilaštvu Banja Luka - Odjelu za maloljetnike.

Ovaj hotel nalazi se u sklopu Ugostiteljskog preduzeća "Sokočnica" i u vlasništvu je Marka Savkovića, koji živi u Sloveniji.

On je planirao rekonstrukciju hotela pa je u taj objekat bio deponovan šleper stiropora, a ispred oko tri kilometra plastičnih vodovodnih cijevi.