Pokušaj prevare osiguranja
0

Trebinje: Uhapšen, jer je pokušao da zapali automobil

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Trebinjska policija uhapsila je tridesettrogodišnjaka iz Trebinja koji je pokušao da zapali automobil Audi 8 i vlasnika vozila koji je "naručio" paljevinu da bi naplatio osiguranje.

Muškarac Z.D. iz Trebinja, kojeg je policija uhapsila jučer, priznao je tokom kriminalističke obrade da je po prethodnom dogovoru sa M.P. iz Foče, vlasnikom vozila, za određeni novčani iznos, namjeravao da zapali automobil da bi vlasnik naplatio štetu od osiguranja, s obzirom na to da je vozilo osigurano, rekla je danas novinarima portparol Centra javne bezbjednosti (CJB) Trebinje Rajna Parežanin.

Z.D. je uhapšen kada se dovezao skuterom marke Yamaha u  Garibaldijevoj ulici, u trenutku dok je prilazio vozilu. Od osumnjičenog su oduzeti plastični kanister sa benzinom zapremine 10 litara i četiri plastične boce zapremine jednog litra u kojima se nalazio pripremljen "molotovljev koktel".

Rajna Parežanin navela je da je vozilo bilo parkirano u neposrednoj blizini trafo-stanice da bi se tokom istrage posumnjalo da je žarište požara bilo u trafostanici, a vatra se  naknadno proširila i na parkirani automobil.

U CJB Trebinje navode da je u toku rad na dokumentovanju krivičnog djela dogovor za izvršenje krivičnog djela, kao i utvrđivanje eventualne neregularnosti vozila.

Prema nezvaničnim saznanjima, vozilo je pokušao da zapali Zoran Deretić. Vlasnik vozila je tridesetdvogodišnji Milomir Perišić iz Foče.