Policija mu oduzela oružje
0

Trebinje: Maloljetnik ranio tri osobe pucajući iz puške

SRNA
Maloljetnik iz Trebinja sinoć je iz automatske puške ispred ugostiteljskog objekta Veritas u ovom gradu teže ranio jednu, a lakše dvije osobe.

Povrijeđeni su van životne opasnosti, a maloljenik je uhapšen. U trenutku pucnjave u objektu koji je bio pun mladih slavio se doček Nove godine. Portparol Opšte bolnice Trebinje Biljana Bogdanović rekla je Srni da su u ovoj zdravstvenoj ustanovi sinoć hospitalizovani tridesetogodišnji Nebojša Vukoje i dvadesetšestogodišnji Miodrag Karić iz Trebinja.

Vukoje je zadobio tri prostrelne rane, dvije u abdomenu i jednu na desnoj nadlaktici i smješten je na odjeljenje intezivne njege, dok Karić ima dvije prostrelne rane na desnoj nozi, navela  je Bogdanovićeva. 

U Centru javne bezbjednosti Trebinje Srni je potvrđeno da je policija maloljetnika lišila slobode nekoliko minuta nakon što je policijskoj stanici u 0:56 sati dojavljeno da puca iz vatrenog oružja. Prema nezvaničnim saznanjima, maloljetnik je pucao kroz vrata objekta i ranio osobe koje su se nalazile u Veritasu.

U toku je saslušanje osumnjičenog. Policija je od njega oduzela oružja u momentu kada je pucao, ali niko od policajaca nije povrijeđen.