Crna hronika
1

Trebinje: Inscenirali saobraćajnu nezgodu

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Trebinjska policija dostavila je izvještaj Okružnom tužilaštvu protiv Trebinjaca B.M, R.M. i B.M, zbog osnova sumnje da su inscenirali saobraćajnu nezgodu i prijavili oštećenja koja nisu nastala u tom udesu, čime su počinili krivično djelo "osiguranička prevara".

Iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ saopšteno je da je 17. maja prošle godine u 23.25 prijavljeno da se u mjestu Biograd, u opštini Trebinje, dogodila saobraćajna nezgoda, u kojoj su učestvovali Opel kojim je upravljao B.M i Chevrolet koji je vozio R.M.

Uviđajem i saobraćajno-tehničkim vještačenjem utvrđeno je da se saobraćajna nezgoda nije dogodila prema okolnostima koje su opisali učesnici, već da su se učesnici udesa, radi naplate osiguranja, dogovorili da insceniraju saobraćajnu nezgodu i navedu oštećenja koja nisu nastala u toj nezgodi, navodi se u saopštenju.

Prema nezvaničnim saznanjima, vlasnik vozila Chevrolet je B.M, otac osobe R.M, koja je upravljalo vozilom.

Iz CJB Trebinje napominju da je policija, osim ovog krivičnog djela, u ovoj godini rasvijetlila, dokumentovala i Okružnom tužilaštvu Trebinje dostavila pet izvještaja protiv 11 osoba zbog osnovane sumnje da su počinili pet krivičnih djela s ciljem naplate osigurane sume od osiguravajućih društava.