LDS traži obezbjeđenje
0

Trebinjcu Blaži Stevoviću ponovo prijete smrću

Sarajevo-x.com
Blažo Stevović
Blažo Stevović
Liberalno demokratska stranka BiH najoštrije je osudila učestale prijetnje, maltretiranja, uznemiravanja, a od jučer i prijetnje smrću borcu za ljudska prava i pravdu i predsjedniku LDS Trebinja Blaži Stevoviću.

"Nepotrebno je ponavljati koliko je vazno da Trebinje i organi reda i vlasti RS odluče da njihova budućnost bude bazirana na radu i djelima osoba poput pokojnog Srđana Aleksića i našeg Blaže Stevovića, umjesto čuvanja naslijeđa Božidara Vučurevića i ostalih kriminogeno-nacionalističkih snaga koje uništavaju hvale vrijedan pupoljak nekog boljeg života za sve ljude u Bosni i Hercegovini. Efekti rada gospodina Stevovića i cijelog Alternativnog kluba Trebinje donose bolju, pravedniju, stabilniju i sigurniju budućnost svoj djeci u Bosni i Hercegovini čineći je zemljom koja ima snage, pameti i strpljenja da se suoči sa zločinima i nepravdom, a zarad potpune integracije u euroatlansku i Evropsku uniju", stoji u saopštenju LDS-a.

Iz ove stranke traže hitno obezbjeđenje Stevovića i promptno procesuiranje osoba koje su uručile prijetnje kao dokaz da sila više nije ključni argument u kreiranju javnosti u RS-u i Trebinju.

"Također, očekujemo hitnu i žestoku reakciju svih nevladinih domaćih i međunarodnih organizacija koje promovišu i zastupaju borce za pravdu, ljudska i manjinska prava. Liberalno demokratska stranka će uvijek braniti slobodu pojedinca i pravo i obavezu čovječnosti u traženju pravde i zaštiti manjina", kaže se u saopštenju za javnost.