Crna hronika
0

Travnik: Lažne dojave o eksplozivnim napravama

FENA
Travnik
Travnik
O problemima maloljetničke delikvencije posljednjih dana govorilo se širom BiH, a u tom kontekstu moguće je promatrati i činjenicu da je prošloga tjedna čak tri puta dojavljeno Policijskoj stanici Vitez kako je eksplozivna naprava postavljena u prostorije Srednje škole u Vitezu.

Četvrta dojava stigla je rano jutros, a pripadnici policije utvrdili su da je ona ponovno bila lažna.

"Dojavama prošloga tjedna stali smo u kraj i znamo tko su počinitelji te moram reći da je riječ o maloljetnicima. Ovo je čist primjer maloljetničke delikvencije koju mora rješavati cjelokupno društvo, od obitelji, nastavnika, profesora pa do policije i pravosudnih organa", istakao je glasnogovornikom srednjobosanskoga MUP-a Sefir Baručija, gostujući u programu lokalne radiopostaje.

Bez obzira na to što su troškovi samih pregleda iznimno skupi svakoj dojavi u policiji se pristupa s punom ozbiljnošću, kazao je Baručija.

Glasnogovornik srednjobosanske policije valove lokalne radio postaje iskoristio je i kako bi skrenuo pozornost stanovnicima u svim općinama Kantona da vode više računa o opasnostima od požara kada rade na paljenju trave i niskog raslinja.

Naime, proteklog tjedna, a posebno za vikend potreba za intervencijom vatrogasnih jedinica evidentirana je u više općina Kantona Središnja Bosna.