Svađa zbog imovine
5

Tragedija u Tesliću: Upucao bratovog sina, brat ubio njega

FENA
U mjestu Donji Kuzmani, u općini Teslić, sinoć oko 18 sati dogodilo se dvostruko ubistvo.

Vladimir Kuzmanović (1948.) pucao je iz lovačke puške u Dragana Kuzmanovića (1990.), sina svog brata, nakon čega je njegov otac Vojko Kuzmanović (1964)., pucanjem iz lovačke puške, na licu mjesta usmrtio svog brata Vladimira Kuzmanovića, potvrdila je Feni Ljerka Stanimirović, glasnogovornica Centra javne bezbjendosti Doboj.

Policija je na osnovu prikupljenih operativnih saznanja utvrdila da su braća Vladimir i Vojko Kuzmanović od ranije bila u svađi zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, a jučer je, ponovo, između njih izbila svađa, kojoj je prisustvovao i Dragan.

Svađa se dogodila u dvorištu Vladimira Kuzmanovića, koji je, ušavši u kuću, uzeo lovačku pušku iz koje je pucao u Dragana, koji je zadobio prostrelnu ranu u predjelu desne butine.

Vojko, otac Dragana Kuzmanovića je potom iz kuće uzeo lovačku pušku, vlasništvo njegovog drugog sina koji živi u Tesliću, iz koje je ispalio dva hica u svog brata Vladimira, koji je na licu mjesta preminuo.

Otac je povrijeđenog sina prevezao u Dom zdravlja Teslić, odakle je nakon ukazane ljekarske pomoći upućen u dobojsku bolnicu.

Na putu do bolnice Dragan je preminuo.

O ovom događaju policijsku stanicu Teslić obavijestio je Vojko Kuzmanović, koji je u 19,30 sati lišen slobode.

Nakon završene kriminalističke obrade, Vojko Kuzmanović će, zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu ubistvo, biti predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj,

Uviđaj na licu mjesta, kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, izvršili su policijski službenici Policijske stanice Teslić, zajedno sa ljekarom mrtvozornikom Doma zdravlja.

Na osnovu naredbe dežurnog tužica, nad tijelima preminulih bit će izvršena obdukcija radi utvrđivanja tačnih uzroka smrti.

Nezvanično, ove dvije porodice već 10 godina su u svađi zbog imovine.