Crna hronika
0

Tokom vikenda u FBiH 223 saobraćajne nesreće

FENA
Na području Federacije BiH tokom vikenda evidentirane su 223 saobraćajne nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale (Hercegovačko-neretvanski kanton), 10 je zadobilo teže, 49 lakše tjelesne povrede, dok za osam osoba nije utvrđen stepen povrede.

Najviše saobraćajnih nesreća zabilježeno je u Kantonu Sarajevo – 68, zatim u Tuzlanskom – 34, Zeničko-dobojskom – 29, Srednjobosanskom – 25, Unsko-sanskom i Hercegovačko-neretvanskom – po 24, Zapadnohercegovačkom – 11, Kantonu 10-Livno – sedam i u Bosanskopodrinjskom kantonu – jedna.

Tokom vikenda na području FBiH evidentirano je 179 krivičnih djela, od kojih i jedno ubistvo u pokušaju u Kantonu Sarajevo.

Dogodilo se i pet razbojništava; devet nasilja u porodici; devet oštećenja tuđe stvari; jedno izazivanje opće opasnosti; jedno posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

U Tuzlanskom kantonu je zabilježen jedan slučaj nanošenja teških tjelesnih povreda i jedan slučaj nanošenja lakših tjelesnih povreda.

Evidentirana su i dva krivotvorenja isprava; jedan napad na ovlaštenu službenu osobu; 92 teške krađe; 20 krađa te 44 ostala krivična djela.

Tokom vikenda bilo je i 100 slučajeva narušavanja javnog reda i mira u kojima je jedna osoba zadobila teže, šest lakše tjelesne povrede, dok za tri osobe nije utvrđen stepen povrede, saopćeno je danas iz Federalne uprave policije.