Crna hronika
0

TK: Uhapšene dvije osobe, pronađeno 8 pištolja, droga, municija i tehnička pomagala

Piše: D. Brkić
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U akciji službenika MUP-a TK, koja je realizovana jutros na području općina Tuzla, Gračanica, Gradačac, Živinice i Kalesija, uhapšene su dvije osobe, dok je pronađena i privremeno oduzeta veća količina različitih predmeta.

"Uhapšene osobe su iz Tuzle i one su privedene u službene prostorije na kriminalističku obradu. Akcija je za cilj imala da otkrije i uhapsi izvršioce krivičnih djela krađa, teških krađa, razbojništava i drugih krivičnih djela. Ukupno su obavljena 42 pretresa privatnih stambenih objekata u pet općina Tuzlanskog kantona“, navode u MUP-u TK.

Kod uhapšenih osoba, ali i onih kod kojih je obavljen pretres stambenih objekata službenici policije su pronašli 8 pištolja različitih kalibara, 3 gasna pištolja, municiju, određenu količinu droge speed i canabis sativa, 50 manjih paketića droge canabis sativa, dvije vage za precizno mjerenje, laptop, USB stikove te raznu dokumentaciju i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem određenog broja krivičnih djela.

Pretresi i hapšenja obavljeni su po nalozima nadležnih sudova, a izvještaj o počinjenim krivičnim djelima bit će dostavljen Kantonalnom tužilaštvu TK. Istraga se nastavlja.