Tužilaštvo HNK
0

Tijelo muškarca izvučeno iz Neretve još nije identificirano

Piše: Amra Kovač
Muškarac čije je tijelo izvučeno jučer ujutru iz rijeke Neretve u mjestu Brodari, koje se nalazi između Mostara i Bune, još uvijek nije identifikovan. Ovu informaciju za Sarajevo-x.com potvrdila je Irena Drinovac, tužiteljica Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

"Identitet će se znati tek nakon što se završi DNA analiza, a to će trajati nekoliko dana. Tijelo je u takvom stanju da se idenifikacija ne može uraditi bez DNA analize", kazala je tužiteljica Drinovac.

O špekulacijama da je pronađena osoba 20-godišnji Britanac Dylanom Cane Etheringtonom, koji je 22. februara ove godine skočio sa Starog mosta u Neretvu tužiteljica je kazala:

"O tome da li je pronađena osoba Dylan Cane Etherington ja ne bih špekulisala dok ne bude završena DNA analiza. Naime, prijavljen je nestanak još nekih osoba sa područja Mostara, tako da bez DNA analize ne možemo bit sigurni ko je pronađeni muškarac".

Naime, osim za Australijancem policija traga i za 22-godišnjim Željkom Brajkovićem iz Mostara, koji je nestao 14. marta ove godine.

Prekjučer, pak, oko 10 sati na lokalitetu mosta Kamenica u naselju Donja Mahala iz Neretve izvučeno je i beživotno tijelo ženske osobe. Utvrđeno je da je riječ o Zejni Bašić (64) iz Mostara. Identifikaciju je obavio njen sin.