Crna hronika
6

Teslić: Pijan prijetio da će zapaliti kuću ako mu se ne vrate žena i djeca

FENA
Teslić
Teslić
Protiv muškarca iz Teslića, inicijala Z.S., bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“.

Z.S. je sinoć oko 22:55 sati, putem telefona, saopćio je da će, ukoliko mu se njegova supruga i djeca ne vrate, zapaliti kuću i pomoćne objekte, a ubrzo potom je ponovo javio i da je ostvario svoju namjeru.

Dolaskom na mjesto događaja, utvrđeno je da Z.S. nije izvršio paljevinu, ali je u alkoholiziranom stanju upućivao prijetnje po život i tijelo svojoj supruzi, nakon čega je lišen slobode.

Na osnovu do sada prikupljenih saznanja utvrđeno je da je Z.S. nožem prijetio svojoj supruzi i djeci, koji su uspjeli pobjeći iz kuće.

Nakon prestanka razloga za zadržavanje Z.S. je danas pušten na slobodu, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

U saopćenju iz ovog centra navode i da je policija u Tesliću jučer lišila slobode E.H. iz te općine, nakon što je u alkoholiziranom stanju bacao kamenje i flaše na kuće svojih komšija, upućujući im pri tom verbalne prijetnje.

Alkotestiranjem u službenim prostorijama kod E.H. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,50 gr/kg.

iz policije navode da je, nakon prestanka razloga za zadržavanje i E.H. danas pušten na slobodu, a bit će prekršajno sankcioniran.