Pratio je do posla
0

Teslić: Neuropsihijatrijski bolesnik pokušao silovanje

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Teslićka policija uhapsila je I.C. sa područja opštine Teslić osumnjičenog da je u Banji Vrućici pokušao da siluje tridesetčetvorogodišnjakinju, koju je pratio dok je išla na posao.

Policija je identifikovala napadača i utvrdila da je riječ o štićeniku Centra za mentalno zdravlje Teslić, neuropsihijatrijski liječenom bolesniku.

Nakon izvršene kriminalističke obrade I.C. je juče, zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu silovanje u pokušaju predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj - saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj.

Prijavljeni je 25. jula u 4.45 sati, u Karađorđevoj ulici u Banji Vrućici, prišao ženi, udario je u glavu, oborio na zemlju i na silu odvukao u obližnju njivu, gdje ju je pokušao silovati. Oštećena se uspjela otrgnuti i pobjeći, nakon čega su joj pomoć pružili prolaznici.

Prijavljeno lice je 31. avgusta oko 4.30 sati, u istoj ulici presreo tridesetsedmogodišnjakinju, koja je takođe išla na posao, te joj na uvredljiv način nudio seksualni odnos. Nakon što mu je zaprijetila da će pozvati policiju, I.C. se udaljio u nepoznatom pravcu.