Laktaši
0

Teško povrijeđena trudnica

FENA
Trudnica Biljana Kojić (1985.) teško je povrijeđena u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći u naselju Kosjerevo kod Laktaša i ljekari se još bore za njen život.

Usljed zadobijenih povreda nastupila je i smrt ploda. U ovom saobraćajnom udesu povrijeđna je i Biljanina jednoipogodišnja kćerka Jovana.

Prema riječima starijeg dežurnog ljekara dr. Ljiljane Kandić iz Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Kliničkog centra Banja Luka jutros u 07.30 nakon doživljene saobraćajne nesreće Biljana Kojić je u izuzetno teškom stanju primljena na ovo odjeljenje, a starost trudnoće je bila 33 nedjelje.

Ona je primljena na Kliniku u dubokoj komi, s povredama glave i trbuha i u stanju teškog šoka zbog krvarenja koje je nastupilo zbog povreda vitalnih organa trbuha.

Odmah po prijemu pacijentkinja je hirurški zbrinuta, međutim, i dok ovo javljamo i dalje je bila u postupku reanimacije i ljekari se bore za njen život.

Prilikom operativnog zahvata ustanovljeno je da je nastupila smrt ploda.

Prema riječima starijeg dežurnog ljekara dr. Željka Vukadina iz Klinike za dječiju hirurgiju, Biljanina kćerka Jovana (27.april 2007.) primljena je, također, jutros na Kliniku.

Odmah po prijemu urađene su detaljne dijagnostičke procedure, uključujući i CT glave i kostiju lica. Zbog ogrebotina i otečene gornje usne sazvan je otorinolaringološki konzilij koji je potvrdio da nije došlo do fraktura kostiju lica.

U toku je neurološki konzilijarni pregled. Stanje djevojčice je stabilno i ostaje do daljnjeg na intenzivnom promatranju.

Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Banja Luka Bojana Gašović potvrdila je za Fenu da je do ove teške saobraćajne nesreće došlo kada je automobil u kojem je bila Biljana Kojić i njena kćerkica sletio s puta u mjestu Kosjerevo kod Laktaša.

U trenutku nesreće za volanom je bila B.M. (1968.) iz Srpca, koja je lakše povrijeđana.

Istraga o ovoj teškoj saobraćanoj nesreći je u toku.