Vatreni okršaj u Zenici
0

FOTO / Teške povrede zadobila dvojica nedužnih mladića

Sarajevo-x.com
Mjesto obračuna (Foto: Zeda)
Mjesto obračuna (Foto: Zeda)
Dvojica mladića zadobila su teške tjelesne povrede u vatrenom okršaju koji se dogodio danas u 18.25 sati u zeničkom naselju Crkvice i Babina Rijeka, potvrdila je za Sarajevo-x.com Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Kako saznajemo povrijeđen je 15-godišnji S. K., koji je s prijateljima igrao nogomet na obližnjem terenu i mladić N. V. rođen 1989. godine.

"Mlađi pacijent je dovezen sa teškom tjelesnom povredom, koja je životno ugoržavajuća, a drugi, stariji pacijent, je zadobio tešku tjelesnu povredu. S. K. ima ustrijelnu ranu karlice i trbuha sa znakovima hemoragičnog šoka, što je teška tjelesna povreda i podvrgnut je operativnom zahvatu. Drugi pacijent ima prostrelnu ranu nadlaktice sa prelomom kosti i on je zadržan na Klinici za traumatologiju", saopćeno je iz Kantonalne bolnice Zenica.

Foto: Zeda
Foto: Zeda
Agencija Zeda je objavila da je maloljetni S. K. povrijeđen sa dva metka nakon što su dvije grupe počele da razmjenjuju pucnjavu. Navodno, dječaci su počeli bježati čim su čuli pucnjavu, ali su dva metka, kako tvrde očevici, pogodila mladića S. K. u leđa i stražnjicu.

Drugi povrijeđeni mladić N. V. je također teško povrijeđen u pucnjavi.

Prema riječima očevidaca u ovom obračunu, u kojem je učestvovalo nekoliko osoba i koji se dogodio na više lokacija, korišteni su pištolji i automatska puška.

Foto: Zeda
Foto: Zeda

Policija je brzo reagovala i odmah nakon pucnjave i ranjavanja nedužne djece uhapšena su dva učesnika Sead M., rođen 1992. godine, i Mersed M., rođen 1983. godine, obojica iz Zenice, a za još nekoliko učesnika se traga. Prilikom hapšenja kod Seada M. je nađena i oduzeta automatska puška kojom je pucano.

Nakon obračuna bandi, u kojem su nasumice letjeli meci, mještani su u šoku. Policija je saopćila da su na jednoj od zgrada vidljivi tragovi od metaka, a oštećeno je najmanje jedno vozilo.

U posljednjih 58 sati ovo je treći slučaj ozbiljnijeg narušavanja javnog reda i mira u kojem su korišteni vatreno oružje i eksplozivna sredstva.