Sinoć u 19.30
0

Teška saobraćajna nesreća u Semizovcu

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na kolovozu magistralnog puta M-18, u mjestu Semizovac, općina Vogošća, u utorak se u 19.30 sati dogodila saobraćajna nesreća.

Prilikom skretanja iz suprotnih smjerova došlo je do prelaženja u drugu saobraćajnu traku, a potom i udara prednjeg dijela vozila "VW golf 2", reg. oznake 763-T-917, kojim je upravljao vozač S.A., rođen 1990.godine, nastanjen u Vogošći, u prednji lijevi dio teretnog vozila "mercedes kombi", reg. oznake 806-J-153, kojim je upravljao vozač B.N., rođen 1971.godine, nastanjen u Hadžićima.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške povrede, opasne po život, zadobili su vozač S.A. i putnik iz vozila "golf" S.T., rođen 1991.godine, nastanjen u Vogošći, a ljekarska pomoć im je ukazana u KC bolnice Koševo, gdje su na Odjeljenju intenzivne njege C-3 zadržani na daljem liječenju.

Teške povrede je također zadobio putnik iz vozila "golf" mldb. S.V., rođen 1992.godine, nastanjen u Vogošći, kao i putnik iz vozila "mercedes" K.R., rođen 1967.godine, nastanjen na Ilidži, dok je neutvrđen stepen povreda zadobio vozač B.N.

Svi povrijeđeni su zadržani na daljem liječnju u KC bolnice Koševo.

O ovoj saobraćajnoj nesreći je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.