Crna hronika
0

Tešanj: Diler u školskom dvorištu

ZEDA
Tešanj
Tešanj
Službenici Policijske stanice Tešanj su vršeći operativne provjere na terenu, prilikom opservacije lica sklonih uživanju narkotičkih sredstava, u dvorištu gradske osnovne škole uočili osobu koja se izdvojila iz grupe i počelo trčećim korakom da bježi.

Potragom su pronašli lice kako leži na krovu pomoćne zgrade i tom prilikom je utvrđeno da se radi o licu K. E, rođenom 1982. godine iz Tešnja.

Istražitelji Policijske stanice Tešanj su u neposrednoj blizini lica pronašli šest PVC vrećica, najvjerovatnije pripremljenih za prodaju, sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dok su u limom obloženoj cijevi od centralnog grijanja, koja se nalazila neposredno iznad pronađenih paketića, pronašli još tri PVC vrećice sa sadržajem zelene biljne materije, koja takođe svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Pronađeni biljni materijal K. E. je odbacio od sebe dok je bježao od policijskih službenika.

Predmetne vrećice sa sadržajem su obezbjeđene i fotografisane, a potom se pristupilo vaganju sadržaja uz odobrenje dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zenica, koji je o svemu odmah informisan i koji je izdao određene upute i ovlastio službenike za vršenje potrebnih mjera i radnji na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela. Ovom prilikom pronađena je biljna materija bruto težine 40,72 grama, koja je privremeno oduzeta i bit će dostavljena Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona radi vršenja potrebnih vještačenja.

Lice K. E, rođeno 1982. godine iz Tešnja, je lišeno slobode, zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave IV u Tešnju i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, kao i dokumentovanja krivičnog djela, protiv K. E. će Kantonalnom tužilaštvu Zenica biti dostavljen službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", iz člana 238. KZ FBiH.