Crna hronika
0

Sutra dan žalosti u Doboju

SRNA
U opštini Doboj, povodom tragične smrti potpredsjednika Skupštine opštine (SO) Doboj Branislava Garića, 28. april proglašen je za dan žalosti, saopštio je odbor za sahranu.

U dobojskom Centru za kulturu sutra će u 11 sati biti održana komemorativna sjednica na kojoj će se od pokojnog Garića oprostiti bliski saradnici i prijatelji, kao i čelnici Srpske demokratske stranke (SDS) Republike Srpske (RS), čiji je bio potpredsjednik.

Odavanje pošte pokojnom Gariću biće obavljeno u kapeli dobojske bolnice "Sveti apostol Luka" od 13 sati, a u 14 će pogrebna povorka krenuti prema Gradskom groblju "Šušnjari" gdje će biti sahranjen.

Branislav Garić rođen je 15. februara 1963. godine u Brestovu u opštini Doboj, bio je oženjen i otac je dvoje djece. Magistar je državno-pravnih nauka. Obavljao je funkciju potpredsjednika SO Doboj, potpredsjednika SDS-a RS, a bio je i direktor Zemljoradničke zadruge "Bosnakop" i načelnik opštinskog Odjeljenja za urbanizam.

Garić je ubijen juče oko 13 sati pucnjem iz vatrenog oružja, u prostorijama Opštinskog odbora SDS- a, u Vidovdanskoj ulici u Doboju.

Centar javne bezbjednosti Doboj saopštilo je juče da se lice čiji su inicijali R.S., a koje se može dovesti u vezu sa ovim ubistvom, predalo Policijskoj upravi u Sarajevu.

Prema još nepotvrđenim podacima, riječ je o direktoru građevinske firme "Građ-promet" iz Doboja Rajku Saviću.