Žena zadobila lakše povrede
4

Supružnici iz Brčkog zarobili, pretukli i opljačkali rodicu

SRNA
Brčko
Brčko
Policija Brčko distrikta privela je noćas dvije osobe koja se dovode u vezu sa razbojništvom nad pedesetosmogodišnjom J. R. iz Brčkog, a kod privedenih je pronađen veći dio otetih stvari, potvrdio je danas portparol brčanske policije Halid Emkić.

Emkić je naveo da su razbojništvo sinoć prijavile komšije žrtve koju je policija pronašla u njenoj kući u Ulici Srpka Petrovića u Brčkom sa nanesenim lakšim tjelesnim povredama. Noge, ruke i usta bili su joj vezani selotejpom.

Prema prijavi žrtve, ukradena je veća količina zlatnog nakita, narukvice, prstenje i ogrlice, te zlatni sat, kao i veći iznos novca u različitim valutama.

"Odmah smo blokirali cijeli grad, a samo 15 minuta nakon toga kod Zdravstvenog centra policijski službenici su zaustavili automobil Skoda Fabia u kome su se nalazili muškarac S.B. (33) i žena S.B. (31) koji su privedeni u policiju", naveo je Emkić.

Tokom višesatne kriminalističko-tehničke obrade, pretreseni su automobil i stan osumnjičenih gdje je pronađen veći dio ukradenih stvari. Protiv njih će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta o počinjenom krivičnom djelu razbojništvo.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o bračnom paru Saši i Slađani Bećirović iz Brčkog, a da je žrtva razbojništva Rajka Jović u srodničkom odnosu sa osumnjičenom koja je tokom jučerašnjeg dana bila gost kod Jovićeve.