Crna hronika
0

Supružnici iz Bijeljine falsifikovanjem dokumenata uzeli kredite

FENA
Bijeljinska policija podnijela je izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv S.M. (1965.), direktora i vlasnika preduzeća "Karbonka" Bijeljina i njegove supruge Ž.M. (1958.), pravnice u "Trans grup kompani" zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti i falsifikovanje isprave.

Kako je saopćeno iz MUP-a RS-a, S.M. je uz «pomoć» supruge, u zahtjevu za kredit Novoj banci AD Bijeljina priložio falsifikovane dokumente, na osnovu kojih je od te banke dobio 20.000 KM kredita.

Njegova supruga se, također, tereti zbog osnova sumnje da je počinila krivična djela falsifikovanje isprave sa krivičnim djelom obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti jer je na osnovu falsifikovanih dokumenata kod Nove banke AD Bijeljina dobila je 5.000 KM kredita.

Bijeljinska policija je i protiv M.K. (1949.), nastanjene u Bijeljini podnijela prijavu zbog osnova sumnje da je počinila krivična djela falsifikovanje isprave u sticaju sa krivičnim djelom obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

U zahtjevu za dobijanje kredita od Nove banjalučke banke, Filijala Bijeljina, M.K. je priložila falsifikovana dokumenta, na osnovu kojih je dobila 7.000 KM kredita.