Crna hronika
6

Supruga Mirze Hatića privedena na saslušanje u policijske prostorije

Piše: E. F.
Foto: E. H./Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Supruga Mirze Hatića Lejla Hatić odvezena je prije nekoliko trenutaka u policijskom kombiju na saslušanje zbog sumnje da je učestvovala u počinjenju krivičnog djela iznude.

Policijski službenici okončali su i pretrese u ovom stanu iz kojeg je izuzet dokazni materijal.

Njena desetomjesečna beba, koja je bila zajedno sa njom u stanu u ulici Hamdije Kreševljakovića kada je policija došla, ostala je u stanu koji je u vlasništvu Lejlinog oca kada je ona izvedena.

Ona i njen muž, zajedno sa Hilmijom Garibović uhapšeni su nakon višemjesečne istrage Tužilaštva KS, saznajemo u ovoj instituciji.

Na rasvjetljavanju krivičnog djela iznude tužioci su intenzivno radili u posljednje vrijeme, a današnja akcija u kojoj su asistenciju pružili pripadnici FUP - a upravo je rezultat istrage.

Kod Mirze Hatića pronađeno je i 50.000 eura ali je on ustvrdio da novac nije njegov. Podsjećamo, Mirza je itekako poznat organima gonjenja kao i Gribović i to po različitim krivičnim djelima.

Podsjećamo, Hatić je policiji poznat po različitim krivičnim djelima, ali i po tome što je pokušao srušiti krst na Zlatištu.

Nedavno je dospio u medije, a pošto je optužen da je glavni akter pljačke koja se desila nad gostom objekta Casino u Sarajevu od kojeg je navodno oteto 20.000 KM.

Garibović je zbog istog krivičnog djela hapšen 2009. godine, a pošto je u nekoliko navrata posudio 60.000 KM uz kamatu od deset do 30 posto jednoj osobi.

Osumnjičeni je oštećenom prijetio smrću, kako bi stekao protupravnu imovinsku korist u iznosu od 200.000 KM, koje mu je oštećeni isplatio do oktobra 2009. godine. Također, Garibović je drugoj osobi, stranom državljaninu, u septembru 2008. godine posudio 80.000 maraka s kamatnom stopom od deset posto. Oštećeni je Gariboviću po osnovu kamate vratio 120.000 KM, a glavnica je ostala neisplaćena.

Garibović je prijetio smrću i ovom oštećenom i njegovoj porodici, zbog neisplaćivanja glavnice.