Crna hronika
37

Suljagić: Nelegalni taksisti su napali ratnog vojnog invalida, mi ćemo im stati ukraj

Piše: E. F.
Nakon sinoćnjeg sukoba čiji je epilog prijava zbog ugrožavanja sigurnosti podnesena protiv taksiste A.Džogića, Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevotaxi, kazao je za Klix.ba kako je do obračuna došlo nakon što je na svom radnom mjestu napadnut njihov kolega koji je ratni vojni invalid.

"Nije istina da je naš član bilo koga napao jer je on najprije bio napadnut na taksi štandu Kumrovec. Šest ili sedam osoba koje su zapravo nelegalni taksisti počeli su ga udarati. Izvadili su pajsere, noževe i pištolj. Prijetili su mu likvidacijom i da će mu pobiti članove porodice ako ne napusti štand. U međuvremenu je na mjesto događaja došla i policija, a naš kolega potom je pozvao dispečera Sarajevotaxija, nakon čega su mu u pomoć pritekle naše ostale kolege", priča Suljagić.

Zaštiti ćemo svoje kolege

Prema njegovim tvrdnjama, članovi Udruženja Sarajevotaxi blokirali su tada ulicu u kojoj se nalazi štand parkirajući svoja vozila po okolnim parkinzima i na ulici. Tada se, kako tvrdi Suljagić, pojavio još veći broj osoba, navodnih "divljih taksista".

U jednom trenutku došlo je do naguravanja i svađe pa čak i međusobnih tuča.

"Ovo nije prvi put da 'divlji' napadaju naše ljude. To se stalno ponavlja i ovome će se morati stati ukraj. Policija nije ništa uradila, čak je u jednom trenutku privela jednog kolegu. Mi ćemo se zato organizovati, uzet ćemo stvari u svoje ruke i zaštit ćemo svoje kolege", kazao nam je Suljagić.

Cijelom incidentu prethodila je, kako saznajemo, saobraćajna nesreća koja se dogodila na Vojničkom Polju. Naime, oko 22:40, "divlji taksista" izazvao je saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba povrijeđena.

Nelegalni taksista dilao drogu

Kako nam je ispričao Suljagić, Udruženje Sarajevotaksi je obaviješteno o ovoj nesreći jer su građani javili da je udes izazvao pripadnik Udruženja.

"Radi se o tome da je grupa građana uhvatila nelegalnog taksistu poznatog kao Saša koji je prevozio drogu u Dobrinju. Međutim, on im je uspio umaći i u bijegu je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su povrijeđeni žena i dijete. O tome smo odmah obaviješteni jer je na njegovom vozilu bila oznaka Sarajevotaksija koja je prethodno ukradena", pojašnjava Suljagić.

Nakon što je izazvao udes, on je navodno napustio mjesto nesreće te je nastavio bježati. No, uhvaćen je i savladan te vraćen na mjesto događaja.

Deset minuta kasnije došlo je do incidenta na Otoci.