Srećko Bošnjak, MUP HNK
0

"Sukob navijača u Konjicu počeli su Ultrasi"

Piše: N. Jamaković
Foto: RTM.ba
Foto: RTM.ba
Navijači Zrinjskog su prvi započeli sukob sa navijačima Sarajeva jučer u Konjicu, potvrdio je za Sarajevo-x.com glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Bošnjak.

Popularni "Ultrasi" su, kako je istakao Bošnjak, jučer oko 13 sati u ulici Kolonija u Konjicu demolirali Mercedes i lakše povrijedili navijače Sarajeva koji su se u njemu nalazili, a potom pobjegli prije dolaska policije.

"Sukob je potom eskalirao na Novom mostu u Konjicu, gdje su navijači zaustavili vozila u mimoilaženju i odmah se počeli tući. To liči na to kao da su tu dogovorili susret, ali to još nije zvanično potvrđeno. Sukob je trajao sve do dolaska većih policijskih snaga, nakon čega su navijači Zrinjskog izolovani i premješteni na proširenje ispod mosta, te tako stavljeni pod kontrolu", rekao nam je Bošnjak.

Policajci su, potom, priveli 56 navijača iz oba tabora, a svi su nakon informativnog razgovora u policiji pušteni kući.

Ispitivanju je prisustvovao i kantonalni tužilac Sead Đikić.

"Teške povrede dobio je Omer Sefer (1949.), dok su lakše povrijeđeni navijači Aleksandar Mandić (1990.), Aldin Herak (1989.) i Omar Tanović (1990.), te policajac Almir Demirović", naveo je Bošnjak.

U MUP-u HNK još nemaju informaciju protiv koliko će navijača, od 56 privedenih, biti podnesene prekršajne ili krivične prijave Tužilaštvu. Također, trenutno nemaju zvaničan izvještaj o tome koliko je čijih navijača među njima.

Bošnjak je, na naš upit kako je uopće došlo do susreta navijača koji su išli na utakmice u Mostar i Sarajevo, odgovorio kako nije bilo najavljenog organiziranog odlaska na utakmicu ni iz Sarajeva ni iz Mostara, tako da nije ni bilo policije u njihovoj pratnji.