Eksplozija plina
0

Sudu dostavljen prijedlog za mjeru pritvora protiv Safeta Nekovića i Mirze Hadžijabdića

FENA
Nakon uviđaja na mjestu eksplozije plina u ulici Radićeva br. 2 na lV spratu u Sarajevu i pribavljanja relevantnih saznanja, Tužilaštvo Kantona Sarajevo donijelo je, u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima, naredbu o provođenju istrage protiv direktora firme "Viner Projekt" Safeta Nekovića, te radnika navedene firme Mirze Hadžijabdića, Hasana Durana, Damira Skalera i Beglera Čengića zbog teškog krivičnog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine.

U saopćenju za javnost navodi se da je Kantonalno tužilaštvo Kantonalnom sudu u Sarajevu dostavilo Prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv Safeta Nekovića i Mirze Hadžijabdića.

"Tužilaštvo će, tokom istrage, preduzeti i druge mjere i radnje u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti drugih subjekata u čijoj nadležnosti je izvođenje ovakvih vrsta radova", navodi se u saopćenju.

U ulici Radićeva u Sarajevu u nedjelju 4. maja došlo je do nekontroliranog isticanja plina, a potom i eksplozije na IV spratu u zgradi na broju 2. Pritom je smrtno stradala Biljana Puškarević. Dvije osobe su teže, a jedna lakše povrijeđena.