Crna hronika
19

Sudska policajka prijavila automafijaša za silovanje u Vitezu

Piše: N. J.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona saslušali su danas M. S. (1981) iz Zenice, koga je njegova sugrađanka, 27-godišnja A. A., optužila za silovanje.

Kako nam je potvrđeno u MUP-u SBK, nakon saslušanja u policiji odlučeno je da postupak ide u redovnu proceduru istrage, te da M. S. neće biti predat nadležnom tužilaštvu, niti će biti prijedloga da mu se odredi pritvor.

Slučaj se zbio u nedjelju ujutro oko 7:50 sati kada je policija zatekla ovaj par u automobilu Passat u mjestu Nadioci, nedaleko od mjesnog groblja Topala u Vitezu.

A. A. je tada izašla iz automobila, a M. S. je pobjegao s mjesta, događaja uprkos naredbi policajaca da se zaustavi.

Djevojka je potom u policijskim prostorijama prijavila da ju je M. S. silovao uz prijetnje, što je dalo ovom slučaju sasvim novu težinu.

Kako portal Klix.ba nezvanično saznaje, A. A. je službenica sudske policije, dok je muškarac koga je prijavila za silovanje Muharem Smajlović, višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela, te je u medijima ranije spominjan kao član grupe čija je specijalnost krađa automobila i njihova prodaja.

Zbog ovih djela Smajlović je svojevremeno dobio izgon iz Hrvatske, a tom prilikom je, još 2007. godine, Slobodna Dalmacija za njega napisala da je on "najopasniji automafijaš koji već godinama krade automobile po cijeloj Bosni, puca na policajce i mlati ljude, a nakon pritvaranja je bivao puštan na slobodu".