Autom sletio u Miljacku
0

Sudbina vozača "Jette" i dalje nepoznata

Sarajevo-x.com
Sarajevsko naselje Otoka
Sarajevsko naselje Otoka
Vozač "Jette" koji je prekjučer oko 18.40 sati u sarajevskom naselju Otoka sletio autom u nabujalu rijeku Miljacku još uvijek nije pronađen. Ova informacija nam je potvrđena iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Iako je policija utvrdila ko je vlasnik automobila, u prvim momentima nije se znalo da li je za volanom bio vlasnik ili je automobilom, pak, upravljao neko drugi jer na adresi koju je prijavio vlasnik automobila ne stanuje više.

Ipak, prema nezvaničnim informacijama, za sada sve činjenice ukazuju da je za volanom "Jette" ipak, bio njen vlasnik Vlatko Krunić (46), ali policija još uvijek ne zna da li se vozač utopio ili se uspio izvući.

Sarajevsko Kantonalno tužilaštvo izdalo je naredbu da se u potragu za tijelom vozača povremeno i u zavisnosti od vremenskih prilika i smanjenja vodostaja Miljacke uključe i ronilačke ekipe.

Naime, očevici nesreće tvrde da su vidjeli vozača na krovu automobila kako pokušava da se spasi. Vozač je očevicima ubrzo nestao iz vidokruga, jer je automobil odnijela snažna bujica.

Odmah po dojavi građana o ovom slučaju na lice mjesta došla je policija, a "Jetta" je pronađena 200 metara niže od mjesta gdje je sletjela u rijeku.