Kod UNITIC-a
0

Sudar taxija i motora, motorist teško povrijeđen

Piše: A. K.
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Na raskrsnici sarajevskih ulica Fra Anđela Zvizdovića i Augusta Brauna, kod zgrade UNITIC-a, u 14:45 dogodila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj su učestvovali taxi vozilo Golf 3 i motor. Vozač motora je u nesreći teško povrijeđen i životno je ugrožen.

"U sudaru su učestvovali putničko vozilo Golf 3, kojim je upravljao P. N. i motocikl, kojim je upravljao V. R. Vozač motocikla je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, dok se stepen povreda vozača Golfa još uvijek utvrđuje", rekao je za Sarajevo-x.com Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.

Povrijeđeni su prevezeni na Kliniku za urgentnu medicinu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Vozač motora Rijad Velagić (28) dovezen je na KUM sa teškim povredama abdomena, frakturama gornje i donje vilice i sljepočne kosti.

"Riječ je o teškoj traumi. Prebačen je u operacionu salu i u teškom je stanju", rekla je za naš portal glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.

Drugi učesnik u udesu, Nedim Potogija (37), vozač taksija je na KUM dovezen sa trzajnom povredom vrata i kontuzijom glave. Kako nam je Jandrić rekla, on će nakon zbrinjavanja biti pušten kući.

U vrijeme objave teksta uviđaj je bio u toku, a prisustvovala mu je dežurna kantonalna tužiteljica.