Crna hronika
47

Sud BiH: Fatalna Playboy zečica Slobodanka Tošić na slobodi

Piše: E. F.
Slobodanka Tošić
Slobodanka Tošić
Postupajuće vijeće Suda BiH uslišilo je molbu bivše Playboy zečice Slobodanke Bobe Tošić i zahtjev njenog advokata Vlade Adamovića pa je donijelo odluku kojom je ova bivša Miss fotogeničnosti naše zemlje puštena na slobodu. Istom odlukom ljepotici su određene mjere zabrane, potvrđeno je za Klix.ba u Sudu BiH.

Slobodanki Tošić je zabranjeno napuštanje boravišta, a nisu joj dozvoljena ni putovanja.

Naime, na suđenju koje je počelo u ponedjeljak njen advokat je podnio zahtjev da se Tošić oslobodi mjere pritvora, a uplakana ljepotica je kao zalog ponudila svoju porodičnu imovinu. Vijeću se obratila i sama optužena.

Obećavam da neću nigdje ići

"Obećavam da neću nigdje ići. Ja stvarno ne mogu više biti u pritvoru. Neće biti greške s moje strane“, uvjeravala je suce uplakana Tošić.

Njen advokat je na suđenju tvrdio da njegova klijentica teško podnosi boravak u zatvoru i da je smršala desetak kilograma.

Slobodanka Tošić (29), bivša Miss fotogeničnosti BiH, sudionica Survivora i Playboy zečica rodom iz Han Pijeska, uhapšena je u Hrvatskoj i 1. jula izručena u BiH zbog suđenja za optužbe da je učestvovala u pokušaju ubistva, te da je bila dio bande koja je ukrala blizu 4,5 miliona eura.

Fatalna ljepotica pomagala u pokušaju ubistva

Tošić se, prema navodima optužnice, tereti da je tokom 2006. godine namamila Đorđa Ždralu zvanog Đoka (izdržava 20-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera) u sačekušu u naselju Vranješ, kada je pokušana njegova likvidacija. Ždrale je tokom svog svjedočenja u predmetu “Lutka” kazao da je Slobodanku upoznao u zatvoru, gdje je dolazila u posjetu djedu, a da ju je, također, jednom vidio u društvu Darka Eleza u kafiću Ginis.

On je ispričao da je, kada god se nalazio sa Slobodankom, ona insistirala na tome da na vozilu budu zatamnjena stakla. Dan kada je pokušana Ždralina likvidacija, Slobodanka mu je poslala SMS da dođe po nju u Rogaticu. Kada je krenuo prema Lukavici, Slobodanka je Ždrali kazala da ima ispit te da od prijateljica mora uzeti skriptu pa je tamo povezao. Dovezli su se u naselje Vranješ, gdje su na njega pucala dvojica muškaraca.