Crna hronika
193

Stravična nesreća u Mostaru, motociklista iz Sarajeva teško povrijeđen

Piše: E. F.
Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info
Motociklista U. N. iz Sarajeva teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko deset sati dogodila u Žitomislićima, mjestu na magistralnoj cesti M-17, između Mostara i Čapljine.

Naime, on se nalazio na motociklu Honda bh. registarskih oznaka kada se sudario sa automobilom Peugeot 308 holandskih registarskih oznaka, a za čijim volanom je bio Z. N., državljanin BiH.

"Oba vozila su se kretala iz smjera Mostara prema jugu, te su oba u jednom trenutku započela radnju pretjecanja trećeg vozila. Vozač Peugeota nije vidio motociklistu koji je preticao te je ostvaren kontakt između dva vozila, kada je motocikl odbačen van ceste", rekao je za Klix.ba postupajići tužitelj Tužilaštva HNK-a.

Vozač motocikla je pao, te je prema riječima očevidaca zadobio povredu donjih ekstremiteta, odnosno noge. Naime, prilikom pada, motociklist je ostao bez dijela noge koja mu se fizički odvojila od tijela.

Ubrzo potom motociklista je prebačen u mostarsku bolnicu gdje liječnici pokušavaju sanirati povredu.

Uviđaj su na mjestu događaja obavili službenici PU Mostar, a po nalogu dežurnog tužitelja oba vozila su zbog vještačenja prebačeni u krug policijske stanice u Mostaru.