Magistralni put Tuzla-Zvornik
0

Stravična nesreća u Kalesiji, šestero poginulih

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Šest osoba poginulo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se u subotu oko 21.45 sati dogodila na magistralnom putu Tuzla-Zvornik, u mjestu Babajići kod Kalesije.

Prema riječima dežurnog operativnog iz MUP-a TK svi poginuli su iz automobila "Ford orion", a identifikacija njihovih tijela je u toku. Dvije osobe su teško povrijeđene.

Nezvanično saznajemo kako je poginulo dvoje djece, dva muškarca i dvije žene, dok su jedno dijete i jedna žena zadobili povrede opasne po život. Svi oni su bili u automobilu "Ford orion", koji je krećući se prema Tuzli, pod nerazjašnjenim okolnostima, prešao u lijevu saobraćajnu traku i sudario se sa autobusom "Bobar", u kojem je bilo trideset atletičara zvorničkog kluba "Srpski soko", koji su se vraćali sa takmičenja iz Banje Luke.

Dvojica odraslih muškaraca, vozač i suvozač, poginuli su na licu mjesta. Na putu do UKC "Tuzla" podlegli su beba, dijete do sedam godina i jedna žena, dok je još jedna osoba, nekoliko sati poslije nesreće, od zadobijenih povreda podlegla na bolesničkoj postelji.

Uviđaj koji je počeo oko ponoći trajao je nekoliko sati, a saobraćaj na ovoj dionici puta bio je u potpunosti obustavljen. Istraga je u toku.