Crna hronika
357

Stravična nesreća na cesti Banovići - Lukavac: Poginula dva mladića

Piše: E. F.
Foto: RTV Slon
Mjesto nesreće (Foto: RTV Slon)
Dva mladića dobi 20 i 23 godine poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na cesti Banovići - Lukavac.

Kako je za Klix.ba kazao Izudin Šarić, glasnogovornik tuzlanske policije, nesreća se dogodila u jutarnjim satima, odnosno u 6:45, u mjestu Mušići.

"Došlo je do sudara dvaju automobila i to Audija A3, za čijim volanom je bio H. N. (21) i Seata Toleda kojim je upravljao E. R. (27). Dva mladića, saputnika u Audiju, poginula su, a vozač je teško povrijeđen", kazao je Šarić.

Navodno, jedan od mladića je ostao mrtav na mjestu, dok je drugi preminuo u sanitetskom vozilu tokom prebacivanja u bolnicu.

Prema njegovim riječima, povrijeđeni vozač je smješten u Kliničkom centru Tuzla, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

Ersija Ašćerić iz Službe za odnose sa javnošću UKC Tuzla za Klix.ba je kazala kako je H. N. smješten u Jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za anesteziologiju i reanimaciju.

"Do sada je konstatovano da ima teže povrede grudnog koša, ali je dijagnostika još uvijek u toku", kazala je Ašćerić.

Prema njenim riječima, povrede je zadobio i vozač Seata.

"E. R. je smješten na Kliniku za ortopediju zbog povreda donjih ekstremiteta. Na istu Kliniku primljen je i M. M. zbog lakših tjelesnih povreda", kazala je ona.

Saobraćaj na ovoj dionici je bio u potpunom prekidu tri sata, odnosno dok je trajao uviđaj na mjestu događaja, koji je obavila tuzlanska policija.

Pretpostavlja se da je uzrok nesreće poledica na putu, no više detalja o slučaju bit će poznato nakon obavljenih vještačenja,