Direktan sudar u Potocima
0

FOTO / Stravična nesreća kod Mostara, poginuo vozač Golfa

FENA
Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info
Jutros oko 2 sata i 15 minuta, na magistralnoj cesti M-17, na ulazu u prigradsko naselje Potoci u blizini Mostara, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, kazao je u izjavi za Fenu glasnogovornik Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova HNK-a Srećko Bošnjak.

U saobraćajnoj nesreći su učestvovala vozila "Golf II" (E67-E-972) i "Ford Escort" karavan (406-K-992). Od teških povreda jutros oko pet sati preminuo je vozač "Golfa" Samir Hubana (23) iz Potoka, a povrijeđeni su njegova suvozačica Elma Đuderija, te vozač "Forda" Ferid Junuzović iz Vrapčića i putnici Alena i Adnan Begović.

Prema neslužbenim informacijama, "Golf" se kretao iz pravca sjevera kada je iz neutvrđenih razloga prešao u suprotnu traku i izravno se sudario s "Fordom" koji je dolazio iz suprotnog smjera.

"Golf" je od siline udara odletio u jarak pored puta, a "Ford" je završio na drugoj strani ceste. Izvlačenje unesrećenih trajalo je više od sat i po vremena.

Do završetka uviđaja saobraćaj je bio preusmjeren na lokalni put preko Potoka i Vrapčića. Uviđaj su obavili pripadnici PU Mostar, a o nesreći je upoznat i dežurni tužilac.