Negativa(c) dana
0

Strava u Živinicama: Kuda ide naše društvo?

Sarajevo-x.com
Desetorica mladića, od kojih dvojica maloljetni, uhapšeno je u Živinicama zbog sumnje da su imali seks sa maloljetnom, petnaestogodišnjom djevojčicom umanjenih mentalnih sposobnosti.

U kući jednog od osumnjičenih, saopšteno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, ova desetorica momaka od 2. do 4. decembra u više navrata su spolno općili sa jadnom djevojkom koju su prije toga napili i nadrogirali.

Ovaj stravičan zločin vjerovatno će, kao i slični slučajevi, biti zataškan. Od desetorice obijesnih klipana barem jedan ima utjecajne roditelje, bilo da su biznismeni ili političari, pa će proći sa uvjetnim kaznama. U najgorem slučaju po njih, kolovođa će dobiti šest mjeseci zatvora. S druge strane je, svakako, maloljetnica umanjenih mentalnih sposobnosti, pa će naše lažno puritansko društvo svakako ustvrditi: Zašto da se zbog jedne svakako uništene sudbine upropaštava još njih deset?

I tako će se krug mraka još jednom obistiniti. Bruku i sramotu zamijenit će prvo "gromoglasna" šutnja u Živinicama, a nakon nekoliko mjeseci sve će biti zaboravljeno.

I onda se pitamo kako je moguće da su komšije ubijali susjede u ratu i otkud tako mnogo ratnih i poratnih zločina.

Bez oštrih kazni otvoren je put da sljedeća bude vaša sestra, vaša kćerka, vaša nepokretna i stara majka.