Crna hronika
0

Stevanović sproveden u banjalučko Okružno tužilaštvo na ispitivanje

FENA
Željko Stevanović (1965.), koji je protekle noći uhapšen zbog ubistva vozača autobusa iz Banje Luke Bore Topoća (1961.), sproveden je večeras u 19.00 sati u Okružno tužilaštvo Banja Luka radi ispitivanja, potvrdila je glasnogovornica ovog tužilaštva Maja Đaković-Vidović.

Tužilaštvu je, nakon obavljene kriminalističke obrade, iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka dostavljen izvještaj protiv Stevanovića, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo, u sticaju s krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičeni je 13.marta, oko 10.45 sati, na autobuskom stajalištu, u autobus "Autoprevoza“ broj 2, koji je saobraćao na liniji Banja Luka (centar)-Trn, bacio eksplozivnu napravu te je tom prilikom smrtno nastradao vozač autobusa Boro Topić Boro, a dvije osobe su zadobile tjelesne povrede.

Nakon ispitivanja u nastavku postupka istrage, postupajući tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.