Mali Guber kod Livna
0

Starac se zapalio ispred porodične kuće

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Sedamdesetčetverogodišnji Husein Burkić jutros oko šest sati izvršio je samoubistvo ispred porodične kuće u Malom Guberu, kod Livna, potvrđeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Livanjskog kantona.

Portparol Uprave policije MUP-a Ivica Vrdoljak rekao je Srni da je Burkić samoubistvo izvršio tako što se u iskopanoj rupi u dvorištu porodične kuće polio benzinom i potom spalio.

Burkić je živio sam, ali je prema iskazu rodbine u posljednje tri godine zbog zdravstvenih problema nekoliko puta najavljivao kako će izvršiti samoubistvo, a iza sebe je ostavio oproštajno pismo.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su pripadnici Policijske uprave Livno, MUP-a Livanjskog kantona i kantonalni tužilac, nakon čega je tijelo stradalog prevezeno u mrtvačnicu Kantonalne bolnice "Fra Mihovil Sučić" u Livnu, gdje će tokom dana biti izvršena obdukcija.

Od početka godine ovo je šesti slučaj samoubistva na području Livanjskog kantona. U 2009. godini na području ovog kantona registrovano je 11 slučajeva suicida.