UIO BiH
0

FOTO / Spriječen nezakonit uvoz Viagre vrijedne 20.000 KM

Sarajevo-x.com
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Carinskoj ispostavi Aerodrom Sarajevo spriječili su pokušaj nezakonitog uvoza 796 komada tableta Viagra ukupne tržišne vrijednosti oko 20.000,00 KM.

Roba je bila lažno deklarisana i upućena na fizičko lice sa mjestom prebivališta u Bosni i Hercegovini. Za pomenutu Viagru nisu postajale odgovarajuće dozvole i saglasnosti ovlaštenih državnih i entitetskih inspekcijskih službi, bez kojih je uvoz ovakve robe zabranjen. Pomenuta roba privremeno je oduzeta, a protiv odgovornih lica će biti pokrenuti odgovarajući zakonom predviđeni postupci pred nadležnim pravosudnim organima.

"Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivamo sve građane, kao i sve poreske obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreskim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni", navodi se u saopšenju UIO BiH.